Frissítés: 2020. március 23.

A RoviMed szájmaszkok 4 típusban érhetőek el:

 1. Medicare: speciális orvosi felhasználásra tervezett, 100%-os pamut alapanyagból készült műtéti szájmaszk.
  Használati útmutató
  Technikai adatlap HU/EN
  Megfelelőségi nyilatkozat
 2. Low pore: speciális szövésű, kis átlagos pórusmérettel (50 mikrométer) rendelkező, PES-alapanyagból készülő műtéti szájmaszk.
  Használati útmutató
  Technikai adatlap HU/EN
  Megfelelőségi nyilatkozat
 3. Technikai: kis átlagos pórusmérettel (100-150 mikrométer), jó nedvszívó tulajdonságokkal rendelkező, PES-alapanyagból készülő műtéti szájmaszk. – Átmeneti készlet hiány –
  Használati útmutató
  Technikai adatlap HU/EN
  Megfelelőségi nyilatkozat
 4. Acril: akrilbevonattal rendelkező, 1 mikrométer alatti átlagos pórusmérettel jellemezhető műtéti szájmaszk.
  Használati útmutató
  Technikai adatlap HU/EN
  Megfelelőségi nyilatkozat

 

Tájékoztató

(2020. március 19.)

A kialakult helyzetre való tekintettel szeretnénk tájékoztatni benneteket, Önöket.

A múlt héten bejelentett veszélyhelyzet kapcsán megvizsgáltuk, mi az, amivel a leginkább segíteni tudunk ebben a rendkívüli állapotban. A Rovitex, mint az ország egyik vezető textilipari cége, a helyzetet átérezve, a maximális társadalmi felelősségvállalás tudatában azonnal megkezdte az átállást a stratégiai fontosságú, Magyar Szabványnak megfelelő (MSZ 4209:2011), többször felhasználható, sterilizálható és tisztításra alkalmas, autoklávozható orvosi szájmaszkok gyártására. A RoviMed-szájmaszkok alkalmasak a cseppfertőzés által közvetített infekció megállításra.

A Rovitex már januárban elkezdte egy speciális orvosi textilcsalád, az antibakteriális termékvonal fejlesztését a Pécsi Tudományegyetemmel közösen, így a megfelelő tudás, laboratóriumi eredmények és tapasztalatok birtokában nagyon gyors lépéseket tudtunk megtenni. Felhasználva nagy gyártókapacitásunkat és raktárkészletünket álltunk neki a gyártásnak, így a hétvégére már napi 35.000 db szájmaszkot állítunk elő. Az alapanyagok tekintetében alapos kiválasztást folytatunk, csak olyan, az egyetem által bevizsgált alapanyagot használunk, ami megfelel az előírásoknak.

Elsősorban a betegellátás frontvonalában dolgozókat, az egészségügyi intézményeket és a közfeladatot ellátó szervezeteket szolgáljuk ki, de a RoviMed-szájmaszkok a lakosság számára a patikákban is elérhetőek lesznek.

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

Kitartást kívánok mindenkinek.

Romeisz Norbert