Az Év Felelős Foglalkoztatója 2016

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2016>

Idén első alkalommal adták át az Év Felelős Foglalkoztatója elismeréseket mikro- és kisvállalkozások, közép- és nagyvállalatok, illetve a közszféra szervezetei számára.

A Rovitex Hungária Kft. sikeres pályázata elkészítéséért valamint a 2016. évi Felelős Foglalkoztató Díj pályázaton való részvételéért elismerésben részesült és oklevelet vehetett át az ünnepségen az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-tól.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy sikeres multivállalatok mellett a mi munkákat is díjazták, eredményesnek ítélték.

Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat

Az OFA Nonprofit Kft. 2016 óta hirdeti meg „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázatát, melynek célja, hogy megismerje és elismerje azon hazai munkáltatókat, akik számára az emberi erőforrás központi értéket képvisel. A pályázatban a foglalkoztatók azoknak a jó gyakorlatainak, HR beavatkozásainak bemutatását várjuk, amelyek túlmutatnak a törvényi előírásokon és a munkavállalók jóllétét, elégedettségét, ezáltal megtartásukat, elkötelezettségüket szolgálja.

A felelős foglalkoztatás kiemelt témái lehetnek az elmúlt évek tapasztalatai alapján: a munka-magánélet egyensúlyát célzó intézkedések, munkahelyi egészségmegőrzés, közösség- és csapatépítés, a munkatársak folyamatos képzés-fejlesztésének biztosítása, tehetséggondozásminőségi munkahelyek kialakítására való törekvést, de olyan gesztusértékű vezetői beavatkozásokat is ide értünk, amelyek hozzájárulnak a munkavállalói jólléthez, élményhez.
 

Ki a pályázat célcsoportja?

A pályázatra magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások, szervezetek nevezhetnek.
Különös tekintettel biztatjuk a kis-és középvállalkozásokat, hogy pályázzanak bátran. Felelős Foglalkoztatónak lenni, nem pusztán a nagyvállalatok kiváltsága. Számos esetben nem kizárólag budget vagy pénz, inkább hozzáállás és elköteleződés kérdése. Mindemellett a felhívás célja a bátorítás és az ösztönzés, az ilyen gyakorlati példák motivációt nyújtanak minden olyan foglalkoztató számára, amelyek egyelőre kevés tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen.
Fontos, hogy a pályázati kategóriákat szervezeti méret – foglalkoztatotti létszám- szerint határoztuk meg, így mindenki saját versenytársi közegben méretetti meg magát. A pályázati eljárás teljesen díjmentes, nem kapcsolódik hozzá egyéb járulékos költség.
 

Miért érdemes pályázni?

A díj a munkáltatói márkaépítésen túl egy objektív visszajelzés lehet a vezetés és HR terület számára. Az elismeréseket évente ünnepélyes díjátadó és szakmai konferencia keretein belül adjuk át. A kezdeményezés középtávú célja a szemléletformálás, valamint egy olyan aktív munkáltatói közösség formálása, ahol közös tanulásra és a szervezetek közötti tapasztalatcserére van lehetősége az abban résztvevőknek.

A díjátadóról szóló további információt ide kattintva megnézheti!

További Hírek itt