Két büszkeségünkkel Budapest is felkerült a Time magazin toplistájára

Két büszkeségünkkel Budapest is felkerült a Time magazin toplistájára>

A Time magazin nemrég tette közzé azt a toplistát, amelyben 2023 legizgalmasabb helyszíneit gyűjtötte össze. Ezen belül egy teljes cikket szentel a 150. évfordulóját ünneplő Budapestnek és az idén itt először megtekinthető, nagyszabású látnivalóknak, köztük a Rovitex rendkívüli rekonstrukciós munkáival felújított Budavári Szent István Teremnek és a Magyar Állami Operaháznak.

A Time magazin idei top látnivalóinak listáján az elsők közt szerepel a 2023-ban alapításának 150. évfordulóját ünneplő Budapest, méghozzá olyan monumentális események miatt, amelyekben a szakértő és munkatársaink is aktívan részt vettek. A másfél évszázados jubileum programsorozatához számos különleges épület megnyitója is kapcsolódott már, mint a Néprajzi Múzeum, a Magyar Zene Háza, vagy a lélegzetelállító újjászületésen átesett Magyar Állami Operaház. A patinás épületben használt textíliák teljes felújítását vállalatunk végezte el, az anyagok elkészítésétől a kárpitozási és kivitelezési munkálatokig. Szakembereink az egyedi kézimunkával dolgozó iparművészekkel és tervezőkkel karöltve készítették el a legkülönbözőbb, kizárólag természetes alapanyagokból készülő, korszerű és most már hivatalosan is világraszólóan impozáns textíliákat.

Hasonlóképpen a Nemzeti Hauszmann Program keretén belül nemrég rekonstruált Budavári Palota Szent István terme is említésre került a cikkben, amelynek rendkívül aprólékos textilrekonstrukciós, sok esetben kézi hímzéses feladataival nem kevesebb, mint 70 ezer munkaórát töltöttünk.

Rendkívül büszkék vagyunk, hogy lelkiismeretes munkánkkal és sikeres projektjeinkkel hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a 150. születésnapját ünneplő fővárosunk a világ legfontosabb látnivalói közé kerülhetett.