Jubiláló Rovitex: az otthon stílusa>
Rovitex

Jubiláló Rovitex.

Közel száz munkatárs és rengeteg alvállalkozó, 900 hazai és 40 ország 3000 üzletében forgalmazott termékpaletta; 6 külhoni leányvállalat, iroda és bemutatóterem; hamarosan 500 négyzetméteresre bővülő pécsi mintabolt; stabilan kétmilliárd forintot meghaladó éves árbevétel; 8 nyelven szerkesztett, nívós internetes honlap, vagy legújabban másfél millió, magyar szabvány szerint készülő szájmaszk – hogy bevezetésként csak csemegézzünk kicsit a nemsokára 25. születésnapját ünneplő piacvezető pécsi lakástextil-birodalom, a Rovitex Homedeco Kft. megsüvegelendő adatrengetegéből.

Bill Gates óta egy valamire való üzleti karrier őstörténetét szinte már kínos az önéletrajzban nem egy félhomályos, hűvös garázs mélyén eredeztetni; ám ez – mondjuk, az autószerelőket leszámítva – csak kevesek esetében nem a legendák homályát idézi. Még kevesebben mondhatják el magukról, hogy abból a bizonyos garázsból valóban szakmájuk csúcsára jutottak – például, hogy a legnagyobb és legnépszerűbb magyar textilforgalmazóként, immár Európát is meghódítva, negyedszázados történetük során (cég)nevük vásárlók milliói számára forrt eggyé a minőségi, trendi, dekoratív, innovatív és mégis megfizethető lakástextília fogalmával.

A tulajdonos Romeisz Norbert és a Rovitex szakmai presztízse mára odáig emelkedett, hogy lassan nehéz eldönteni, ki lehet a büszkébb: ők, akik készítik és forgalmazzák e kiemelkedő termékpalettát, vagy azok, akiknek az enteriőrjét az ő márkáik ékesítik. Amely márkanevek önmagukban is rendkívül számosak, ám legismertebbként talán elég, ha csak a száz esztendeje töretlen népszerűségű függönykészítő Gardénia rovitexes „visszamagyarítását” emeljük ki a sorból.

A függönyöktől a falikárpitokon, tapétákon, bútorszöveteken, díszpárnákon, ágytakarókon, konyhai, fürdőszobai és kerti textíliákon át immár saját karnisokat is listázó, a belépőtől a csúcskategóriáig sorjázó termékpalettát pedig csak felsorolni is embert próbáló feladat. Beleértve a cég számára alapértékeknek tekintett folyamatos kutatás, kísérletezés, innováció Pécsi Tudományegyetemmel közös új fejlesztéseit, például az egyre nagyobb teret hódító antibakteriális textíliákat is. A gyártás-forgalmazás mellett a portfóliójukból egyre nagyobb szeletet követelő irodák, villák, székházak, éttermek és szállodák komplett felszerelésről, vagy a főként a lakberendezők munkáját megkönnyítő, virtuális lakásba szerkeszthető, nagy felbontású, méretpontos fotókat eredményező digitalizációról és az erre épített webáruházról már nem is beszélve

És ha az imént a büszkeséget hoztuk szóba, Romeisz Norbert számára ez abban testesül meg, hogy miközben az üzletben a maximális professzionalizmusra törekszik, számos partnerükkel baráti, családias kapcsolatot sikerült kialakítaniuk.

Küldetésének tekinti a nyugati minőségű szolgáltatást, a manufaktúrák és a kínai dömpingáruk közötti szakadék minőségromlás nélküli áthidalását. A partnereinek út- és példamutató újításokat, a válaszkeresést a felgyorsult, digitális világ és kereskedelem kihívásaira; az egyetemleges lakástextil-kultúra színvonalának folyamatos emelését; ahogy a társadalmi felelősségvállalást sem a puszta szavak szintjén értelmezik.

Ugye, mindezek után az már teljesen magától értetődő, hogy a Siklós felé kivezető főút második körforgalmánál lévő irodaházuk-bemutatótermük bejáratánál a 41-es busznak saját maguk építenek új buszmegállót.

Szent István terem: a szakma csúcsa

Aligha nézhet egy iparos magasabb szakmai kihívással szembe, mint a IV. Béla királyunk óta többször elpusztult majd újjáépített Budavári Palota utoljára a múlt századfordulón renovált, ám a világégések majd a kommunista kultúrterror által elpusztított Szent István termének mai rekonstrukciójában történő alkotó munka. Egykoron nemzeti kincsünk valamennyi díszes kerámiaburkolata, szobra a pécsi Zsolnay Vilmos zsenije nyomán kelt szinte életre; ma pedig egy másik pécsi nagyvállalat, a Rovitex érdemelte ki a megbízást a teljes textildekoráció, az arany-, vörösréz- és selyemszálakkal szőtt falikárpitok, az arany-bársony karosszék- és ülőkehuzatok gyártására, elhelyezésére. A különleges hozzáértést kívánó munkában a kontinens legkiválóbb restaurátorai, szakműhelyei, specialistái segítségére támaszkodva.

Hogy aztán 2021 augusztusában (a Rovitex 25. születésnapján) a nagyközönség is fejet hajthasson e rendkívüli projekt pénzben nem is mérhető presztízst, vélhetően az alkotók életművének csúcsát jelentő terem látványa előtt.

A Baranya TOP 100-ban megjelent cikk itt érhető el.

Jövőképünk

“Elkötelezett csapatunk és stabil hátterünk révén megőrizzük hazai piacvezető és régiós meghatározó szerepünket a lakás-, hotel-, és intézményi textíliák szolgáltatójaként meglévő és az új csatornákon keresztül elért leendő partnereinkkel. “

Munkám során folyamatosan utaztam, mind belföldön, mind külföldön. A nyugati fejlődést látva az lett a vezérelvem, hogy az ottani tapasztalatokat, trendeket, fejlődést a hazai piacon is megvalósítsuk. Küldetésünknek tartom partnereinknek nyugati minőségű szolgáltatást nyújtani, útmutatást adni, példát mutatni az újításokkal, és mindezek által magasabb színvonalra emelni a hazai lakástextil-kultúrát.

Arra vagyok a legbüszkébb, hogy miközben professzionális üzleti kapcsolatokra törekedtünk, számos partnerünkkel baráti, családias kapcsolat alakult ki.

Készülünk a digitális, felgyorsult világ és kereskedelem kihívásainak cég szinten eleget tenni. Vallom, hogy ezáltal is olyan kínálatot és üzleti mintát tudunk nyújtani partnereinknek, amelyek stabilitást, piaci előnyöket és vállalkozásuk gyarapodását eredményezik.

Romeisz Norbert tulajdonos-ügyvezető

Ismerjen meg minket!

Hírek

Facebook

Jubiláló