Pihe-puha frottír>

Egy kis segítség a frottír kezeléséhez, azért, hogy kedves vevőink sokáig örülhessenek a finom szövetű, kiváló minőségű termékeinknek.

A helyes kezelés hosszú élettartamot, tartósságot és puha, simogató lágyságot ígér. Használja ki a Vossen szélesrétü tapasztalát, és kövesse a termékeinkhez mellékelt mosási és kezelési útmutatót. Legtöbbször a jó szándék megvan,de a megvalósítás rossz:

Miszerint a megvásárolt árut a kedves vevő hideg vagy kézmeleg vízben, úgymond kímélő mosást alkalmazva avatja be. Ne tegye! Alacsony hőmérsékleten a ragyogó és élénk színek eresztenek. Az előírt 60C°-os hőmérsékletű mosásnál tartják meg eredeti színüket, és nem színeződnek el.

A frottírt is ugyanúgy kell mosni, mint ahogy megszokta, azaz világos és színeseket különválogatva. Az erőteljes és sötét színeknél az első mosások során könnyen felesleges festékanyag válhat ki. Ügyeljen arra, hogy a még nedves, különböző színű frottírt, miután összehajtogatta, ne hagyja hosszú ideig egymásra rakva, ugyanis ilyen művelet kis elszíneződéshez vezethet. A mosóport mindig a mosógép megfelelő programjához mérten adagolja. A túladagolás következtében a felesleges mosópor lerakódik a frottír pamutszálaira, aminek következtében a pamutszálak megkeményednek, és a színek kifakulnak. A túl kevés mosópor használata éppúgy keményedéshez vezethet, mivel a túl kevés mosópor nem tudja teljes mértékben a vizet lágyítani, így törölközője kellemetlen, durva, érdes tapintásúvá válik.

Az általános mosópor fehérítőadalékot és optikai fehérítőanyagot tartalmaz,, melyeket kizárólag fehér frottír mosásánál alkalmazzák. A színes és tarka mosásnál finommosóport optikai fehérítőanyag nélkül, úgynevezett /Color/ színes ruhákhoz való mosóport ajánlunk. Ez a fajta mosópor megakadályozza az elszíneződést,és a frottír kifakulását, mi által a frottír áruk hosszú éveken keresztül megőrzik színük csillogását Óvakodjon a túl sok lágyító öblítőtől. Ugyanis az öblítő a pamutszálak köré egy filmréteget von, és ezáltal csökkenti a frottír nedvszívó- és vízfelvevő-képességét. Az öblítő elősegíti a bolyhosodást. Elfelejtheti az öblítőt, ha szárítóautomatát használ, ugyanis a levegő bekapcsolása által a frottír különösen szép és pelyhesen lágy lesz. A fűtőtest közelében szárított frottír merevvé válik, ami dörzsölés által ismét meglágyul.

Ha az újonnan beavatott frottírok kezdetben kicsit szöszölnek-természetes jelenség-különösen kiváló minőségű és bolyhos frottírok esetében válhatnak ki szabad szálak. Az erősebb és tartósabb bolyhosodás elkerülése érdekében centrifugáláskor az anyagnak nem szabad a mosógép dobjában sokáig pörögnie. A frottír ilyenfokú igénybevételét csak a teljesen feltöltött centrifugadob akadályozhatja meg. A frottír beavatásakor ügyeljen a mosógép által javasolt töltőmennyiségre. A különösen puha, kiváló minőségű pamutfonalak felhasználásával készített frottírtermékek sem mentesek 100% -osan a zsugorodási hajlamtól. A túlzott zsugorodást elkerülhetik, ha a nedves és később megszárított frottírdarabokat kézzel kicsit széthúzogatják, és formára igazítják. A szárítóautomata hőmérsékletét nem szabad túl magasra állítania, a pamut nem hevülhet túl.A frottírköntös vásárlásakor válasszon méreténél egy számmal nagyobbat, ugyanis az első mosás után a köntös természetszerűleg kicsit összemegy.

A kihúzódott szálakat ne húzza tovább, hanem egyszerűen vágja le! Ne féljen, a frottír nem sérül meg! Azért, hogy az ilyen jellegű sérüléseket elkerülje, gondosan nézze át a mosnivaló ruhák összetételét, vigyázzon ,hogy ne kerüljön bele olyan ruhadarab, aminek cipzárja, vagy kiálló, éles része van.

Az új kollekcióról itt tájékozódhat részletesebben: katalógusok

Social media oldalunk:

Facebook

Instagram