A QR-kódokról>

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód. Nevét az angol Quick Response (=gyors válasz) rövidítéséből kapta, egyszerre utalva a gyors visszafejtési sebességre, és a felhasználó által igényelt gyors reakcióra.

A QR-kód nemzetközi szabvány lévén gyorsan elterjedt a világon. Üzenetközvetítőként, adathordozóként is kiválóan funkcionál

A QR-kód segítségével könnyen és gyorsan jeleníthetünk meg arra alkalmas mobiltelefonunkkal különböző információkat.

QR KÓD BEOLVASÁSA

A QR kód beolvasása során több tényező is van, mely befolyásolja az olvasás sikerét és annak gyorsaságát. Az alábbiakban sorra vesszük ezeket és leírjuk mire kell figyelni, hogy a továbbiakban ez már ne legyen probléma.

Eszköz

Fontos a kamera felbontása és hogy milyen minőségű képeket tud készíteni. A tapasztalatok szerint egy régebbi 1.3Mpixeles felbontású kamerás mobil nehezen vagy egyátalán nem olvasta be azt a kódot, amit egy új 5-8 Mpixeles felbontású mobiltelefon igen. Azonos fényviszonyok és azonos QR kód olvasó program használatával.

A QR kód képének a kijelzőn a lehető legélesebbnek kell lennie. Ezt az autofókusszal rendelkező eszközök megoldják, de amelyiknek nincs ott nem lesz elég éles a kép a QR kód sikeres beolvasásához. Vigyük távolabb vagy közelebb amíg éles képet nem kapunk.

Egy QR kód olvasó program többféleképpen is megpróbálja felismerni az adott képen szereplő kódot, hogy az hol, milyen szögben, mekkora méretben helyezkedik el, stb. Míg egy többmagos, gigahertzes processzorral rendelkező telefon képes erre a másodperc töredéke alatt, addig egy 1 magos, 500 megahertzes telefonnak ez jóval több ideig tart, ezért legyünk türlemesek.

A Rovitex Hungária Kft. törekvése, hogy a színvonalas kiszolgálást, vevői elégedettséget a QR-kódok alkalmazásával is növelje.

wikipedia
Tekintse meg új kollekciónk: www.rovitex.com

Kérdés esetén keressen fel minket elérhetőségeinken : Kapcsolat