Új utakon: az export egy kiaknázatlan lehetőség

Új utakon: az export egy kiaknázatlan lehetőség>

Az EXIM közreműködésével a Rovitex Hungária Kft. a vezető pécsi lakástextil-gyártó és forgalmazó, új területeket hódít meg.

2016. április 20-án az EXIM Bank által szervezett sajtótájékoztató keretén belül ünnepelték, hogy a Rovitex Hungária Kft.-nek kihelyezett refinanszírozási hitellel lépte át az 500 Mrd Ft-ot. A rendezvényen Urbán Zoltán vezérigazgató úr beszámolt az EXIM azon célkitűzéséről, hogy hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a KKV-nak.

Továbbiakban Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes köszöntő beszédében kiemelte: „Bízom benne, hogy a Rovitex sikerpéldáját követve minél több magyar vállalkozás veszi igénybe az átalakult, vállalat-centrikus gazdaságdiplomácia eszközeit”  

Az eseményen Páva Zsolt, polgármester is örömmel nyugtázta, hogy Pécsett erős exporttevékenységgel rendelkező vállalkozások működnek.

Romeisz Norbert ügyvezető úr elmondta, hogy vállalata mára már egy 10 millió eurós cégcsoporttá nőtte ki magát, ahol az árbevétel felét exportból valósítják meg és még tovább kívánja erősíteni a külföldi piacokon való megjelenését.

A rendezvényen Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes – Romeisz Norbert ügyvezető segítségével – útjára indította az első Iráni exportot, mellyel a vállalat megkezdte Közel-Kelet felé való nyitását. Így ma már több mint 40 országba exportálnak, termékei olyan távoli helyekre is eljutnak, mint Kanada, Ausztrália vagy Japán. Az ilyen jól felépített döntések sorozata alapján válhatott a Rovitex Hungária Kft. “a húsz éve egy pécsi garázsból indult vállalkozás” mára Magyarország piacvezető függönygyártó és -nagykereskedelmi cégévé, amely a környező országokban is erős pozíciókkal rendelkezik.