Újabb megtiszteltetésben részesült a Rovitex!

Újabb megtiszteltetésben részesült a Rovitex!>

2016. április 20-án az EXIM Bank által szervezett sajtótájékoztató keretén belül ünnepelték, hogy a Rovitex Hungária Kft-nek kihelyezett refinanszírozási hitellel lépte át az 500 Mrd Ft-ot.

A rendezvényen Urbán Zoltán vezérigazgató úr beszámolt az EXIM azon célkitűzéséről, hogy hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a KKV-nak.
Továbbiakban Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes köszöntő beszédében kiemelte, . „Bízom benne, hogy Rovitex sikerpéldáját követve minél több magyar vállalkozás veszi igénybe az átalakult, vállalat-centrikus gazdaságdiplomácia eszközeit”
Az eseményen Páva Zsolt, polgármester is örömmel nyugtázta, hogy a városban erős exporttevékenységgel rendelkező vállalkozások működnek.
Romeisz Norbert ügyvezető úr elmondta, hogy vállalata mára már egy 2,3 milliárdos árbevétel 60 százalékát exportból megvalósító céggé nőtte ki magát,és továbbiakban is erősíteni kívánja a külföldi piacokon való megjelenését.
A rendezvényen Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes – Romeisz Norbert ügyvezető segítségével – útjára indították az első Iráni exportot, mellyel a vállalat megkezdte Közel-Kelet felé való nyitását. Így ma már több mint 40 országba exportálnak, termékei olyan távoli helyekre is eljutnak mint Kanada, Ausztrália vagy Japán. Az ilyen jól felépített döntések sorozata alapján válhatott a Rovitex Kft “a húsz éve egy pécsi garázsból indult vállalkozás” mára Magyarország piacvezető függönygyártó és -nagykereskedelmi cégévé, amely a környező országokban is erős pozíciókkal rendelkezik.

fotó: kormany.hu