Újabb szakmai együttműködés a Pécsi Tudományegyetemmel

Újabb szakmai együttműködés a Pécsi Tudományegyetemmel>

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával 2019-ben jött létre egy országos program részeként a Pécsi Tudományegyetem Területi Innovációs Platform (TIP) a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szervezésében. A TIP célja, hogy az egyetemi tudásbázisokra épülve olyan térségi szerveződések jöjjenek létre országszerte, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.

E törekvés egyik elemeként definiálható a PTE Innovációs Szakértői Hálózat (Innovation Consulting Network – ICC) kialakítása. Ennek keretében olyan, a gazdaság különböző területeit képviselő, saját tevékenységükben sikeres, az innovációban és kutatás-fejlesztésben élen járó partnereket kíván megszólítani a Pécsi Tudományegyetem, akik számára fontos Pécs városa, szűkebb és tágabb régiónk, országunk fejlődése, fontos a magas színvonalú, de piaci igényekre nyitott akadémiai tudás.

A pécsi székhelyű Rovitex Homedeco Kft.-t sok éves szakmai kapcsolat fűzi a Pécsi Tudományegyetemhez, a felsőoktatási intézmény így az első együttműködők között kérte fel Romeisz Norbertet, a Rovitex ügyvezetőjét a PTE innovációs, kutatáshasznosítási és technológiai transzfer tevékenységeivel összefüggő szakértői feladatok ellátására. 

Bővebb információ.

(Forrás: innovacio.pte.hu)