Vöröskereszt és Rovitex homedeco Kft.

Vöröskereszt és Rovitex homedeco Kft.>

Adomány

Pár hete volt szerencsénk a Magyar Vöröskeresztet hozzásegíteni egy fotószoba kialakításához.
Nem csak a kedvesség, hanem a Rio 409 a Rovitex saját gyártású dimout sötétítő függönyünk díszeleg mostantól a fotózások hátterében.

Örömünkre szolgált, hogy ismét részt tudtunk vállalni a jó ügy érdekében. 🙂

 

 

Hogyan adományozzunk ruhát?  

Fontos, hogy az adományozásra szánt ruhának is legyen használati értéke (pl. báli ruha vagy akár nercbunda nem mindenki számára bír használati értékkel). Tehát adományozásnál figyelembe kell venni, hogy mi lehet hasznos az általunk választott célcsoport számára. Nem szabad elfejtenünk, hogy az adomány fogadásnak költségei is vannak: a rakodásnál, szortírozásnál, a raktározásnál, a szállítmányozásánál adminisztrációs költségek, az önkéntesek foglalkoztatásánál, illetve az üzemanyag kifizetésénél is merülnek fel extra költségek, ezért is fontos, hogy ezek az erőforrások ne menjenek kárba azáltal, hogy adományozásra nem alkalmas ruhákkal foglalkoznak kollégáink és önkénteseink. 

A rászorulók szempontjából a használhatóság mellett érdemes arra is figyelni, hogy ha nagyobb mennyiségű ruhát adományozunk, akkor lehetőleg életkor és nemek szerint válogatva juttassuk el adományunkat az általunk kiválasztott segítő szervezethez vagy közösséghez, mert így gyorsabban ér célba a segítségünk. Katasztrófa-helyzetben nagy segítség, ha egy-egy öltözet ruhát adományozunk, tehát úgy, hogy méretben egyező ing/blúz ill. ahhoz nemben, méretben, szezonalitásban illeszkedő nadrág társul egy csomagban. A csomag pedig címkével ellátott, pl. felnőtt férfi ruha L-es méret. 

Mivel a karitatív szervezeteknek nincs módjuk egy ruha felfeslésének, cipzár meghibásodásának javíttatására, tisztíttatásra sem, csak foltmentes, hibátlan ruhákat és cipőket adományozzunk! 

Csökkenteni tudja a szervezet ráfordításait az is, ha az adományozott ruha éppen az aktuális évszakban vagy az eggyel későbbiben viselhető, így nem kell hónapokon keresztül tárolni ezeket a felajánlásokat. Ha pillanatnyilag éppen csak egy-egy darab ruhát szeretnénk adományozni, akkor érdemes várni, amíg egy nagyobb mennyiség összegyűlik, és ilyenkor felajánlani. (lsd. Magyar Vöröskereszt)

Magyar Vöröskereszt

Hírek

Facebook