A  Rovitexnél elkötelezettek vagyunk a közvetlen környezetünk, városunk és hagyományaink iránt, valamint azon csoportok és egyének támogatásában, akik erre a leginkább rászorulnak.

 • Több, mint 13.000 db RoviMed-szájmaszkot – 6 millió Forint értékben –  adományoztunk 2020 tavaszán olyan szervezeteknek, akiknek a szakemberei a frontvonalban harcolnak a vírussal: a Baranya Megyei Önkormányzatnak, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a pécsi Gyerekkórháznak, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Vérellátó Szolgálat pécsi kirendeltségének, a Baranya Megyei Szakképzési Centrumnak és a Baranyai Gasztronómiai Klaszternek. A felajánlott RoviMed-szájmaszkokat a nevezett szervezetek juttatták el azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük volt a védőfelszerelésre.
 • Rendszeres támogatói vagyunk – immáron 5. éve, minden évben 100 ezer Forinttal – a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítványnak, melynek célja Baranya megye, ezen belül Pécs megyei jogú város közbiztonsági helyzetének közvetett eszközökkel való javítása.
 • A pécsi tömegközlekedési hálózat reménypusztai megállójának kiépítése a városi fejlesztések ütemezése szerint csak egy későbbi időpontban valósult volna meg, így a vállalat menedzsmentje úgy döntött, hogy kezébe veszi az ügyet. A Rovitex nemcsak felkarolta a buszmegálló teljes kivitelezésének megszervezését és irányítását, de annak teljes kiviteli költségét is átvállalta. Bővebben
 • RoviOvi – RoviSuli programunk többéves múltra tekint vissza. Maradék anyagainkat és tapétakönyveinket ajánljuk fel iskoláknak, óvodáknak kézműves foglalkozásokhoz, ezzel is segítve a gyermekek kreatív fejlődését. 2021 februárjában meghirdetett programunkban  27 intézmény vett részt.
 • Szívügyünknek tekintjük olyan intézmények támogatását, melyek a gyermekek gondozását/oktatását, a hátrányos helyzetű, vagy beteg gyermekek ellátását biztosítják:
  • A szegény sorsú, hátrányos helyzetű és beteg gyermekek táboroztatását biztosító Zobori élményparkot 1 millió Ft értékben támogattuk
  • Kollégáinkkal összefogtunk és adománygyűjtést szerveztünk a pécsi Sziklai utcai gyermekotthonnak
  • Megvarrt függönyöket és textilkiegészítőket adtunk a pécsi Pákolitz István utcai óvodának

A galéria megnyitásához kattintson a képre.

Társadalmi felelősségvállalás
Társadalmi felelősségvállalás